Heartbeat / druk 1: een verboden liefde

Heartbeat: een verboden liefde - Maggie Stiefvater, Kris Eikelenboom Ik heb ontelbare keren met dit boek in mijn handen gestaan voordat ik het ook eindelijk kocht en ik zal je uitleggen waarom. Op de voorkant staat namelijk 'Spreekt de fans van Twilight zeker aan'. Ik heb er echt een hekel aan als boeken op een bepaalde manier vergeleken worden met andere titels/series. En omdat schijnbaar elke Young Adult maar met Twilight vergeleken moet worden ongeacht of het er nu wel of over het algemeen totaal niet op lijkt.
Maar omdat ik zoveel goede dingen had gehoord over de boeken van Maggie Stiefvater heb ik het boek dan toch uiteindelijk gekocht. En daar heb ik geen spijt van gehad.


Heartbeat is een prachtig geschreven liefdesverhaal. Deirdre is een zeer muzikaal, slimme en sterke meid en gedraagt zich ook zo. Ze rent niet van het ene probleem in het andere door niet na te denken voordat ze wat doet. Deze dingen overkomen haar. Ze komt erachter dat ze in staat is om Faeries te zien en dat Ze haar familie al jaren lastig vallen. Gelukkig heeft ze haar beste vriend James, die haar steunt en achter haar staat wat er ook gebeurt.
Tijdens een muziekconcours ontmoet ze Luke en ze wordt stapelverliefd op hem. En ondanks dat haar oma haar verteld dat ze bij hem uit de buurt moet blijven omdat hij gevaarlijk is, is ze ervan overtuigd dat hij het beste is wat haar ooit is overkomen en voelt ze zich veilig bij hem. Tot ze erachter komt wie en wat hij eigenlijk is en ze toch begint te twijfelen....


Maggie Stiefvater heeft een prachtig boek geschreven met sterke personages. Het boek is geschreven vanuit het oogpunt van Deirdre. Siefvater zorgt ervoor dat je je goed in Deirdre kan inleven doordat er een goede verdeling is tussen wat Deirdre denkt en voelt, maar ook de interactie met de andere personages in het boek. Verder is de schrijfstijl van Stiefvater vlot en dat zorgt ervoor dat je pagina na pagina om blijft slaan om te weten te komen hoe het af loopt.