De Teruggekeerden - Jason Mott De Teruggekeerden heeft mij blij verrast. Er wordt aangegeven dat het een literaire thriller is, maar dat vind ik eigenlijk niet het goede genre ivm het gebrek aan de spanning. Het betreft hier meer een literaire (fantasie) roman. Maar ik heb niet minder van dit boek genoten om deze reden.

Als er op een gegeven moment overal ter wereld Teruggekeerden opduiken volgt er chaos. Er komen steeds meer Teruggekeerden bij en niemand weet waar ze ineens vandaan komen en het obegrip wordt steeds groter. Het verhaal van Jacob is toch wel een beetje de leidraad voor het verhaal en de tweestrijd die de Teruggekeerden teweeg brengen is hier ook goed in te merken.

Het verhaal is erg intrigerend, maar het is vooral de schrijfwijze waardoor ik gegrepen werd door dit boek. Jason Mott is vooral bekend om zijn po√ęzie en dat is goed te merken in zijn debuut. Ik kan ongelooflijk vrolijk worden van een schrijver zich niet alleen weet te onderscheiden met zijn verhalen, maar ook met de manier waarop hij ze verteld. Ik werd vanaf het begin gegrepen door het verhaal.

Ik ben erg benieuwd naar de volgende boeken van Jason Mott, want ik ben erg onder de indruk van zijn debuut.